Telefontid dagligt fra kl. 8:00-11:30
Se Kontakt os for mobilnumre til nøglepersoner.
EAN: 5798 0037 51078
CVR: 29189420
P-nr.: 1018890646
Bevillingsskema 2020 - Børn og unge
Information om COVID-19:
Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland er fortsat åbent for undervisning/genoptræning. Vi vil, hvor det er muligt, gennemføre samtaler, undervisning, møder osv. via Microsoft TEAMS. Dette for at minimere risikoen for smittespredning. Vi beder alle borgere, der har aftaler om fysisk fremmøde med fagpersoner på Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland, have en skærpet opmærksomhed på symptomer, der kan relatere sig til COVID-19 og i så fald melde afbud. Du vil blive tilbudt en ny tid hurtigst muligt efter sygdoms ophør. Ønsker du en tid ændret fra fysisk fremmøde til online, er du altid velkommen til at kontakte os.
Målet med Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjyllands indsats er, at borgeren opnår så optimalt et funktionsniveau som muligt. Med vores hjælp får borgeren mulighed for at udnytte sine ressourcer fuldt ud i forhold til at varetage dagliglivets krav som for eksempel:
Vores tilbud retter sig mod borgerne i Region Nordjyllands Kommuner. Vi leverer desuden VISO-ydelser på både voksen- og børneområdet.
Målgruppen omfatter voksne med kommunikationsvanskeligheder efter en erhvervet hjerneskade, eller anden neurologisk sygdom.
Målgruppens kommunikationsvanskelighederne har et omfang, hvor de udgør en funktionsnedsættelse, der giver væsentlige begrænsninger i den pågældendes livsførelse, herunder eventuel beskæftigelse. Det kan eksempelvis være:
Voksne med komplekse følger efter en erhvervet hjerneskade. Følgerne er overvejende kognitive i forhold til hukommelses- og opmærksomheds- og eksekutivfunktioner, sproglige funktionsnedsættelser, eller følelsesfunktioner, eventuelt i kombination med fysiske funktionsnedsættelser og/eller andre problemstillinger.
En erhvervet hjerneskade kan typisk være opstået efter blodprop, eller blødning i hjernen, traume til hovedet, sygdomme (eksempelvis hjernebetændelse, meningitis eller hjernetumor) eller iltmangel (eksempelvis ved drukneulykker).
Børn og unge med kognitive, psykiske og fysiske følgevirkninger efter en erhvervet hjerneskade (en skade opstået i hjernen mere end 28 dage efter fødslen).
På børneområdet foregår den primære rehabilitering i barnets dagtilbud, skole og/eller familie.
Vi har ikke tilbud til børn med medfødt hjerneskade.
Vi har udrednings- og rehabiliteringstilbud til børn/unge og voksne med følger efter hjernerystelse (post-commotionelt syndrom).
Telefontid dagligt fra kl. 8:00-11:30
Se Kontakt os for mobilnumre til nøglepersoner.
EAN: 5798 0037 51078
CVR: 29189420
P-nr.: 1018890646
Bevillingsskema 2020 - Børn og unge