Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Aalborg Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.
Gå ind på den valgte hjemmeside

Nyheder og kurser

COVID-19 situationen - Kurser til personalegrupper

15.06.2020

COVID-19 situation:

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland er i gang igen. Dog vil vi stadig i det tilfælde, det er muligt og ønsket, gennemføre samtaler, undervisning og koordinering via Microsoft Teams for at minimere risikoen for smitte.

Der er netop åbnet op for undervisning hos os i små grupper på 10 personer inkl. terapeut(er), ligesom børnene i Taleskolen er mødt ind igen. Desuden må vi igen undervise på plejehjemmene.
Ved fysisk møde skal der sikres god afstand mellem deltagerne svarende til mindst 1 meter, og hvis borger eller medarbejder er i øget risiko, skal der holdes 2 meters afstand. Desuden skal der sikres god håndhygiejne og sikres rengøring af kontaktpunkter.

Mange af vores medarbejdere arbejder stadig helt eller delvist hjemmefra. Se derfor listen over nøglepersoners mobilnumre på fanen "Kontakt os".

Der er fra 22/8-2020 krav om at bære mundbind, når man får bevilget kørsel af sin kommune. Se mere på: https://www.sst.dk/da/nyheder/2020/krav-om-mundbind-i-den-kollektive-trafik-og-saerlige-anbefalinger-til-personer-i-oeget-risiko

Følgende information går ud i alle indkaldelsesbreve til borgerne:

COVID-19:

 • Forud for dit fremmøde bedes du venligst orientere dig i sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer.
 • Bliv hjemme hvis du oplever muskelsmerter, har hovedpine eller feber, har symptomer på forkølelse eller luftvejsinfektioner, eller hvis du føler dig alment utilpas.
 • Du opfordres til at bære mundbind i venteområdet.
 • Tag gerne en drikkedunk med (vores kaffeautomat er slukket pga Corona).
 • Hold god afstand til personale og andre borgere – beskyt dig selv og andre.
 • Det er ikke nødvendigt at melde sig i Receptionen. Du vil blive hentet til aftalt tid.
 • Afsprit dine hænder som det første, når du træder indenfor og igen, inden du forlader huset.
 • Personalet følger Sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger - vi vil så gerne passe godt på dig og hinanden.

Venlig hilsen

Ledelsen
Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Kurser til personalegrupper

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland har brede kompetencer og erfaring med undervisning på uddannelsesinstitutioner, kursusvirksomhed og temadage.

Hovedformålet med Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjyllands kurser er at fastholde og videreudvikle det faglige niveau inden for specialpædagogik og neuropsykologi.

Kurser og temadage kan specialtilrettes den lokale organisations behov og kompetencer og kan tilrettelægges så medarbejderne får ny viden, trænet i at omsætte viden til praksis via praksiseksempler og rådgivning og vejledning i forhold til konkrete cases.

Kurser og temadage kan eksempelvis holdes inden for emnerne:

 • Samtalestøtte SCA til personalegrupper
 • Erhvervet hjerneskade hos voksne – f.eks. hjernens opbygning, primære og sekundære skadesfølger, kompenserende strategier, restitution, rehabilitering.
 • Følger efter hjernerystelse (commotio)
 • Børn og unge med komplekse stemmevanskeligheder
 • Børn og unge med komplekse stammevanskeligheder 

 

Del indhold

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Telefontid dagligt fra kl. 8:00-11:30

Se Kontakt os for mobilnumre til nøglepersoner.

EAN: 5798 0037 51078
CVR: 29189420
P-nr.: 1018890646

 

Bevillingsskema 2022 - voksne

Bevillingsskema 2022 - børn og unge

 

Læs information om indsatser og henvisninger her