Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Aalborg Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.
Gå ind på den valgte hjemmeside

Udviklingsprojekter og samarbejdspartnere

Fagcentrets navn startede som et udviklingsprojekt: ”Livskraft – et projekt om drømme og relationer”. Projektet (2016-2018) er en intensiv indsats og en udviklende proces ud fra forvaltningens kerneopgave, og vi arbejder for, at alle borgere oplever at have stor betydning i eget liv (selvstændighed i forhold til hvad jeg vil, og hvad jeg kan) samt stor betydning i andres liv (at være noget for nogen og at kunne brede viften af relationer ud).

Livskraft er på meget kort tid blevet en integreret del af tilgangen hos både ledere og medarbejdere. Via lærerige fortællinger deler vi prøvehandlinger, resultater og idéer, og dermed er Livskraft blevet en fælles kerne og identitet. Udgangspunktet i borgernes drømme og relationer opleves som en meget nærværende og meningsfuld måde at støtte til øget selvstændighed.

Vi kan mere sammen!


Vi er meget interesserede i at samarbejde med andre om at udvikle vores kerneopgave. Vi tror på, at det udvikler praksis og dermed støtten til borgerne, når forskellige fagligheder og perspektiver mødes.


Vi har fornøjelsen af mange studerende i specifikke praktikforløb, og derudover samarbejder ledelsesfelterne på forskellig vis med uddannelsesinstitutioner (fx UCN og AAU) om kortere og længere forløb. Det er fx erhvervs-Ph.d, studerende der skriver semesteropgaver, kompetenceudvikling for medarbejdere, teknologiudvikling mm.


Vi er også meget optagede af, hvordan alle kan være noget for nogen - hvordan vi kan være gode for hinanden, så alles ressourcer kommer positivt i spil. Det kan fx være borgere, der hjælper andre som hundelufter, besøgsven eller frivillig i en biograf. Det kan også være besøg af hunde (og deres ejere) via TrygFondens Hundetjeneste, eller nogen der giver os en hjælpende hånd, når 8 kørestolsbrugere skal til koncert.


Vi kan mere sammen, og derfor samarbejder vi rigtig gerne med alle i lokalsamfund, foreninger og erhvervsliv, som når vi fx sørger for en salgsbod til et BMX stævne, lægger matrikel til byens loppemarked eller slår to fluer med ét smæk, når Sportshøjskolen maximerer deres løbetræning med glade, rødkindede borgere i løbevogne.


Vi har et godt og integreret samarbejde med mange bruger- og pårørendeforeninger samt interesseorganisationer:

 

 

Del indhold

Fagcenter for Livskraft


Rantzausgade 8, stuen
9000 Aalborg
Tlf. 9982 7440
 

 

Åbningstider

Mandag - torsdag

8.00 - 15.00
Fredag 8.00 - 13.00