Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Aalborg Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.
Gå ind på den valgte hjemmeside

Livskraft

Fagcentrets fik sit navn på grund af et fælles og stort udviklingsprojekt (2016-2018): ”Livskraft – et projekt om drømme og relationer”. Du kan læse eksempler, erfaringer og modeller i den bog, vi udgav i februar 2019 (via pdf i højre side).

Enhver gnist har betydning!

Vi udvikler fortsat på Livskraft sammen, fordi tilgangen giver stor værdi – for den enkelte og mellem hinanden. Vi kalder det ”Livskraft – enhver gnist har betydning”.


Kerneopgaven løses ud fra vores definition af livskvalitet: ”at føle sig betydningsfuld i eget og andres liv”. Vi finder sammen ind til og ud af, hvordan alle er mest muligt betydningsfulde for sig selv (hvad vil og kan jeg) og for andre (at blive mødt af ægte forventninger og at være noget for nogen).


Vi fortsætter også med at udføre prøvehandlinger og dele de lærerige fortællinger, fordi det sikrer, at vi i det samlede fagcenter gør noget sammen uden at gøre det samme.


En af vejene til fortsat at udvikle Livskraft er, at vi går på opdagelse i sproget. Vi har fx et øje på, at vi ofte bruger og ser betegnelsen ”socialt udsatte”. Vi foreslår at tale om ’socialt værdsatte’, fordi det i sig selv indikerer en positiv forventning i relationen – uanset ens situation.


En anden vej er at dygtiggøre os i at facilitere, dvs. at støtte ved at bringe andres ressourcer i spil på en måde, så alle vokser. At fremelske følelsen af værdien i at være med. 

 

Livskraft

 

Nysgerrig?

Vi vil meget gerne dele vores erfaringer med dig, og også gerne have inspiration med hjem, så vi kan udvikle projektet. Kontakt en af projektlederne ved at skrive til Fagcenter for Livskraft (via kontakt link i højre side).

 

 

 

 

Del indhold

Fagcenter for Livskraft


Rantzausgade 8, stuen
9000 Aalborg
Tlf. 9982 7440
 

 

Åbningstider

Mandag - torsdag

8.00 - 15.00
Fredag 8.00 - 13.00