Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Aalborg Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.
Gå ind på den valgte hjemmeside

Præsentation af tilbud

Boformen Sonjavej

Boformen Sonjavej er et specialiseret og individuelt tilbud til borgere, der har behov for støtte til at strukturere deres hverdag.
Adresse  Sonjavej 61
9000 Aalborg
Vis På kort (åbner i nyt vindue)
Telefon  9931 7122
Leder  Annemette Mortensen
Antal pladser  29

Fysiske rammer og faciliteter

Botilbuddet Sonjavej ligger i Vejgård. Det tager 10 minutter med bus til Aalborg centrum.

Botilbuddet består af 29 lejligheder, som er delt op på 3 huse. 7 af lejlighederne er forbeholdt midlertidige ophold (serviceloven § 107), hvor hovedformålet er en afklaring af borgerens kompetencer og ressourcer. De resterende 22 lejligheder udlejes efter almenboligloven, hvortil der ydes bostøtte.

Alle lejligheder er udstyret med eget tekøkken samt egen terrasse eller altan. Til hvert af de tre huse hører et fælles køkken og en fælles stue. Vi har også en stor, dejlig have med borde og bænke samt drivhus og højbede, hvor vi dyrker forskelligt grønt.

Mål og kerneopgave

Vi arbejder med mennesket i centrum med udgangspunkt i den enkeltes drømme, behov og ønsker. Blandt andet gennem stimulering af sanser og nedsættelse af stressniveauet ud fra Low Arousel.. Vi støtter, giver omsorg og udvikler menneskets uafhængige liv ud fra viden om, at en struktureret dagsrytme med faste rutiner, er med til at give en tryg hverdag.
Sonjavej er et helhedstilbud, hvorfor et eventuelt ønske om samtidigt eksternt dagtilbud skal behandles af handlekommune.

Netværk, værge, rådgiver og pårørende inddrages i det omfang, det er muligt. Da vi netop ser pårørende som en stor ressource i det enkelte menneskes liv. På Sonjavej har vi blandt andet Beboer-pårørenderåd og derud over afholder vi naturligvis beboermøder i de enkelte huse.

Ud over et botilbud spækket med anerkendende og dedikerede medarbejdere med en høj faglig ballast tilbyder Sonjavej blandt andet også:
- Stort fællesareal med mulighed for at pleje de sociale fællesskaber.
- Aalborg by med massere af muligheder for kulturelle oplevelser.
- Tilbud om Årlig fælles social ferietur for alle beboere
- Fælles sociale arrangementer
- Onsdagklub, hvor der spilles musik eller laves andre kreative aktiviteter.
- Gåklub for alle beboere
- Tryghed i eget hjem
- Motiverende samtaler

På Sonjavej har vi løbende pædagogstuderende, som hele tiden er med til at udvikle vores daglige praksis. Lige som vi arbejder ud fra vores pædagogiske referenceramme, som blandt andet præsenteres gennem vores intern uddannelse kaldet ”fælles fagligt ståsted”.

Sådan gør du

Kommunen skal visitere dig til et botilbud.

Hvis du har behov for en bolig, kan du henvende dig til Visitationsenhed Voksen - Handicap (V/H) på tlf. 9931 3281.

Åbningstiden er fra 8 til 15 og 8 til 17 om torsdagen.

Øvrig information

Tilsynsrapport